11 may 2014, 09:57 Moldovan reality views 7722
Noi detalii privind modul de organizare a alegerilor parlamentare, - preşedintele CEC (VIDEO)
Photo: gagauzinfo.md
11 may 2014, 09:57 Moldovan reality views 7722

Noi detalii privind modul de organizare a alegerilor parlamentare, - preşedintele CEC (VIDEO)

Cetăţenii ţării noastre vor putea merge, începând de luni, să verifice dacă au fost sau nu incluşi în listele electorale. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, invitat la emisiunea Fabrika. Mai mult, Iurie Ciocan a menţionat că în acest an listele electoarle nu vor mai fi tipărite în primării.

"Începând de luni birourile electoarle vor fi deschise, vor fi listele electorale pe care cetăţenii le pot verifica, dar le pot verifica şi online pe site-ul cec.md. În acest an, avem o competenţă nouă privind listele electorale. Dacă în trecut ele erau tipărite în primării, atunci în acest an toate vor fi tipărite uniform de CEC în baza registrului de stat a populaţiei", a declarat Iurie Ciocan.

De asemenea, preşedintele CEC a menţionat că în acest an a fost majorat numărul de secţii de votare atât pe teritoriul ţării, cât şi peste hotare. Totodată, un număr mai mare de birouri de votare vor fi deschise şi pentru cetăţenii din stânga Nistrului. "Cetăţenii din regiunea transnistreană vor putea vota având un buletin de identitate pentru a confirma că sunt cetăţenii Republicii Moldova, dar şi pentru a confirma viza de reşedinţă a localităţii de pe malul stâng", a explicat Ciocan.

Preşedintele Comisie Electorale Centrale a spus că buletinele de vot vor fi de circa 50 de centimetri, iar primele care vor fi tipărite vor ajunge în secţiile de votare de peste hotare:"În acest an, vom expedia peste hotare, pentru fiecare secţie de votare, în ţările unde avem cei mai mulţi cetăţeni, plafonul maxim de buletine de vot".

Publika.md menţionează că numărul total al secţiilor de votare, în acest an, ar putea ajunge la 2 096. Dintre acestea, 95 vor vor fi deschise în străinătate, cu 20 mai multe decât la alegerile parlamentare din 2010.

Source: www.publika.md

Keywords:

alegeri , CEC , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
434 locuitori

Buteşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 10 km de orașul Glodeni şi la 178 km de oraşul Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Butești a fost menționat documentar în anul 1637.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.