11 march 2014, 14:00 Moldovan reality views 11434
Un nou embargo pentru Moldova
Photo: radiovesti.ru
11 march 2014, 14:00 Moldovan reality views 11434

Un nou embargo pentru Moldova

După ce acum o săptămînă Rusia a interzis importul de carne din Republica Moldova, astăzi şi Belarusul a făcut acelaşi lucru. Astfel, carnea şi produsele din carne de porc din ţara noastră sunt interzise în Belarus.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Supraveghere Alimentară și Veterinară de la Minsk, decizia de a introduce restricţii la importul de crane din Moldova vine după ce mai mulţi specialişti din cadrul Uniunii Vamale au efectuat inspecţii la fabricile de procesare şi ar fi depistat încălcări grave ale normelor sanitar-veterinare. Solicitat de Jurnal TV, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat că motivele invocate de Minsk sunt nefondate, şi survin în contextul unor presiuni exercitate de Moscova.

Amintim că, începînd cu luna iulie, Rusia a interzis importul de fructe și conserve din fructe și legume din ţara noastră, pe motiv că nu ar corespunde normelor fitosanitare. Ulterior, Rusia a interzis şi importul de carne din Republica Moldova, după ce Rosselhoznadzor ar fi constat că fabricile de procesare a cărnii de la noi nu ar respecta cerinţele de calitate.

Source: www.jurnaltv.md

Keywords:

embargo , Moldova , Belarus , carne

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.