11 march 2014, 11:15 Moldovan reality views 10870
Bașcanul Găgăuziei, persona non grata în Ucraina
Photo: vfokuse.md
11 march 2014, 11:15 Moldovan reality views 10870

Bașcanul Găgăuziei, persona non grata în Ucraina

Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a fost declarat persona non grata în Ucraina. Polițiştii de frontieră de la punctul vamal Mirnoe i-au interzis, azi dimineaţă, accesul pe teritoriul ucrainean, fără a explica motivul.

Başcanul, împreună cu soţia sa, se deplasau în localitatea Vinogradovka, din regiunea Odesa, unde urma să participe la deschiderea unei case de cultură, însă nu a mai ajuns la destinaţie. Potrivit Poliţiei de Frontieră, granicierii din Ucraina i-au anunțat pe omologii săi din Moldova despre interdicția aplicată lui Formuzal, fără a preciza însă motivul.

Solicitat de Jurnal TV, consilierul lui Mihail Formuzal a confirmat acest lucru, dar a refuzat să ofere detalii. Başcanul nu a fost de găsit însă pentru a oferi o reacţie. Nici reprezentanţii Ministerului de Externe nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Source: www.jurnaltv.md

Comments

 (1)
  • #1 valerii Reply Quote selected
    Формузал - сепаратист антимолдован и анти Молдавского государства  - ему давай Таможенный союз потому как сам решил. И плюёт он на то что  в Таможенный союз входят Страны! Неблагородного безродного  кто будет уважать? Не считая (любимых) оккупантов.<br>
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
5252 locuitori

Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.