06 june 2014, 15:18 Moldovan reality views 9868
Produsele autohtone vor promova imaginea Moldovei
Photo: trm.md
06 june 2014, 15:18 Moldovan reality views 9868

Produsele autohtone vor promova imaginea Moldovei

Produsele alimentare fabricate în Moldova ar putea promova imaginea ţării noastre peste hotare, dar şi să stimuleze turismul în Moldova. În acest sens urmează să fie implementat un nou proiect care va înregistra denumirile produselor după specificul regional sau local.

Inițial proiectul va fi aplicat în regim de testare în raionul Călărași. Experții din Polonia, țară în care înregistrarea denumirilor de origini este la nivel înalt, îi vor instrui pe antreprenori, fermieri, dar și pe reprezentanții autorităților locale cum să înregistreze un produs autohton specific regiunii lor. Prin urmare, în cadrul proiectului, vor fi identificate două produse care, ulterior, vor servi drept exemplu. Acestea pot fi preparate culinare, precum gemurile, preparate din carne sau brînză, dar și alte produse alimentare din localitate cum ar fi mierea de albine, nucile, ceaiurile medicinale și altele.

Experții susțin că înregistrarea denumirilor protejate va stimula promovarea produselor autohtone, contribuind astfel la conservarea și dezvoltarea patrimoniului rural al Moldovei.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2308 locuitori

Zastînca este un sat şi comună din raionul Soroca. Zastînca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 1 km de orașul Soroca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2308 oameni. Satul Zastînca a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.