Go to section: Children
10 december 2016, 15:45 Children views 6867
Мeniul grădinițelor din Soroca, Drochia și Rîșcani, îmbogățit cu mere
10 december 2016, 15:45 Children views 6867

Мeniul grădinițelor din Soroca, Drochia și Rîșcani, îmbogățit cu mere

Meniul celor 10.000 de copii care frecventează grădinițele din Soroca, Drochia și Rîșcani va fi îmbogățit cu mere. În cadrul celei de-a doua etape a Campaniei sociale „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”, Ministerul Agriculturii în parteneriat cu producătorii agricoli au donat, în acest sens, circa 20 de tone de mere, a anunțat Ministerul într-un comunicat de presă.

“Conform calculelor, meniul fiecărui copil va fi îmbogățit cu aproape 2 kg. de mere. În total, fructele vor fi distribuite la 122 de grădinițe, iar cele 20 de centre de plasament din aceste raioane vor beneficia, suplimentar, de o donație de legume, a menționat ministrul Agriculturii, Eduard Grama.

În cadrul primei etape a campaniei sociale, copiii din grădinițele din capitală și de la cinci centre de plasament au beneficiat de o donație de circa 10 tone de fructe şi 500 kg de legume, acestea din urmă fiind destinate doar pentru centrele de plasament.

Campania a demarat în luna august, la inițiativa ministrului Eduard Grama, cu scopul de a stimula consumul de produse autohtone în rîndul copiilor, precum și de a promova producătorii agricoli autohtoni pentru creșterea comerțului pe piața internă. 

 

Source: rtr.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.