07 november 2013, 10:55 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 6262
07 november 2013, 10:55 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 6262

Municipiul Bălți va avea un parc industrial


Foto: publika.md

Parcul industrial "Răut" va apărea în curînd la Bălţi. O hotărîre în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, la inițiativa Ministerului Economiei. Astfel, 25 de milioane de euro vor fi investite în crearea acestui parc industrial, ceea ce va duce la crearea a 1.300 de locuri de muncă noi, informează publika.md.

Potrivit studiului de fezabilitate, crearea parcului industrial "Răut" va stimula atragerea investițiilor străine şi a tehnologiilor inovaţionale, dar va atrage în regiune și noi consumatori şi plătitori de taxe.

Parcul industrial urmează a fi creat pe un teren cu suprafaţa de aproximativ 9,5 hectare, care va fi transmis în arendă societăţii pe acţiuni.

Se estimează că parcul va găzdui pînă la 60 de companii noi.

Prin construcţia parcurilor industriale se oferă investitorilor scutirea de la compensarea pierderilor cauzate de excluderea terenurilor din categoria de terenuri cu destinaţie agricolă şi se oferă dreptul de a privatiza terenul aferent construcţiilor la preţul normativ al pămîntului. Totodată se reduce pînă la 30% plata anuală pentru arenda terenului şi se efectuează controale planificate.

Ministerul Economiei planifică să creeze 13 parcuri industriale atît în baza proprietăților publice, cît și a celor private. Pînă în acest moment au fost create parcurile industriale Tracom în Chișinău, CAAN în Strășeni, Bioenergagro în raionul Drochia și cel de la Cimișlia.

Sursa: publika.md

Keywords:

Moldova , Balti , localitati , parc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.