17 november 2017, 14:45 Moldovan Diaspora views 58361
Diaspora va restaura un edificiu de patrimoniu din satul Izbiște (Foto)
17 november 2017, 14:45 Moldovan Diaspora views 58361

Diaspora va restaura un edificiu de patrimoniu din satul Izbiște (Foto)

Recent, în vizită la Biroul relații cu diaspora (BRD) a fost reprezentatul moldovenilor din Italia Eduard Gherciu, medic de familie în comuna Aprilia, regiunea Lazio, Italia, președinte al Asociației „Moldovenii în lume", fondată în anul 2005.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte importante, proiecte comune dintre diasporă și BRD, unul dintre ele fiind restaurarea unui edificiu de patrimoniu din localitatea sa de baștină satul Izbiște din raionul Criuleni - o inițiativă a asociației băștinașilor din localitate care sunt plecați peste hotare.

Echipa BRD a avut și o surpriză frumoasă din partea domnului Gherciu, un cadou – cartea pe care a lansat-o în acest an „Izbiște - satul izvoarelor".

Source: brd.gov.md

Keywords:

diaspora , clădire , Criuleni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.