03 september 2015, 16:53 Moldovan Diaspora views 10487
Un centrul comercial moldovenesc va fi deschis la Brno, Cehia
03 september 2015, 16:53 Moldovan Diaspora views 10487

Un centrul comercial moldovenesc va fi deschis la Brno, Cehia

În cîteva luni, la Brno, al doilea cel mai mare oraș din Cehia, își va deschide ușile un centrul comercial moldovenesc în care vor putea fi găsite un bogat asortiment de produse din țara noastră. Ideea apaține Consului onorific al Republicii Moldova în Brno, și ambasadorului RM din Praga, Ștefan Gorda, iar azi a fost aprobat conceptul acestuia.

Anunțul a fost făcut de ambasadorul RM la Praga, Ștefan Gorda pe pagina sa de Facebook. „ am aprobat conceptul unui centru comercial moldovenesc la Brno, în câteva luni sper să se materializeze ideile. Dorim să existe un local mai special, unde prietenii cehi, precum și moldovenii aflați în zonă, ar putea procura mărfuri moldovenești alimentare și nealimentare, să fie și o cafenea unde ar putea gusta produse tradiționale, cu posibilitatea extinderii modulare, pe măsură ce va crește interesul pentru produsele moldovenești tradiționale, în cel de-al doilea oraș ca mărime din Cehia", anunță ambasadorul.

Potrivit acestuia, aici vor putea fi găsite vinuri moldovenești, fructe uscate din Moldova, bomboane, fructe proaspete și legume, mezeluri. „Oamenii de afaceri cehi vor să fie și haine confecționate în Moldova, au fost impresionați de ia și cămașa națională de la noi. Vor să fie și un mic spațiu unde pictorii moldoveni își vor putea expune lucrările spre admirația publicului și vânzare, unde se va putea organiza câte un eveniment cultural simpatic, la un pahar de vorba de acasă", adaugă ambasadorul.

Source: www.moldova.org

Comments

 (1)
  • #1 Alena Reply Quote selected
    Можно узнать, открылся ли уже торговый центр?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.