Go to section: Nature and tourism
23 october 2013, 11:30 Nature and tourism views 10602
23 october 2013, 11:30 Nature and tourism views 10602

Expert: Cutremurele din Bulgaria nu sînt periculoase pentru RM

Foto: newsmoldova.ru

Informația apărută în mass-media cu privire la faptul că oamenii de știință ucraineni prezic în viitorul apropiat un cutremur cu magnitudinea de 10 grade în Bulgaria, care va afecta și Republica Moldova nu ar trebui să provoace panică în rîndul populației. Cutremurele din Bulgaria nu sînt periculoase pentru Republica Moldova, a declarat marți pentru Novosti - Moldova șeful centrului seismic al Institutului de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei, Ion Ilieș.

Omul de știință a spus, că "pentru ca cetățenii din Republica Moldova să simtă cutremurul din Bulgaria, aceasta ar trebui să se producă la adîncimi nu mai mari de 35 km, cu o magnitudine nu prea mare".

"Colegii noștri ucraineni de o lună și jumătate prognozează un cutremur. Deocamdată pronosticul lor nu se justifică. Mai mult ca atît, ceva timp în urmă, au prevestit că în țara noastră se vaa produce un cutremur cu magnitudinea de 8 grade, cu epicentrul în apropierea Chișinăului ceea ce este imposibil", - a subliniat Ilieș.

"În Republica Moldova teoretic nu se poate produce un cutremur cu magnitudinea de 10 grade. Intensitatea maximă a seismului poate ajunge la 8 grade pe o scară de 12 grade, cu epicentrul în Vrancea. Activitatea seismică slabă resimțită de cetățenii republicii se află și în Dobrogea", - a spus Ilieș.

Potrivit lui "a afirma că, în viitorul apropiat, în Moldova se așteaptă un cutremur puternic nu se poate, deoarece încă nu am învățat să prezicem seismele. Cred că nu trebuie să ne fie frică și cetățenii pot dormi liniștit".

Source: newsmoldova.ru

Keywords:

Moldova , cutremur , Bulgaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Lidovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 91 de oameni. Satul Lidovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.