Go to section: Nature and tourism
26 october 2012, 16:29 Nature and tourism views 4217
26 october 2012, 16:29 Nature and tourism views 4217

Serviciul Hidrometeorologic şi-a schimbat prognoza: în week-end se va încălzi pînă la +20 de grade

Serviciul Hidrometeorologic de Stat şi-a schimbat prognoza pentru acest week-end. O răcire bruscă a vremii se amînă şi se aşteaptă vreme caldă.
Potrivit informaţiilor oferite NOI.md de către şefa Centrului Naţional de Prognoze Meteorologice, Tatiana Strugac, ca urmare a întîrzierii de trecere a unui front atmosferic rece peste teritoriul republicii, condiţiile meteo nefavorabile vor apărea puţin mai tîrziu - de la începutul săptămînii viitoare.

Totodată, meteorologii prognozează vremea frumoasă pentru sfîrşitul săptămînii. Aerul se va încălzi pînă la 20 de grade, iar cerul va fi variabil. Temperatura medie nocturnă a aerului va oscila între 11 şi 15 de grade. Duminica, sînt posibile precipitaţii nesemnificative.

Însă, începînd de luni, pentru perioada 29-30 octombrie, meteorologii anunţă cod galben în legătură cu o schimbare bruscă a vremii. Se prevăd precipitaţii, izolat intensive. În nordul republicii este posibilă lapoviţa. Rafalele de vînt vor sufla pe alocuri cu viteza de pînă la 15-20 m/s. Vremea se vă răci brusc. Temperatura zilnică medie va scădea cu 10-12 de grade.


Sursa: noi.md

Keywords:

natura , meteo , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.