Go to section: Nature and tourism
21 july 2018, 09:40 Nature and tourism views 12209
În Moldova a fost creată prima Rezervaţie a Biosferei
21 july 2018, 09:40 Nature and tourism views 12209

În Moldova a fost creată prima Rezervaţie a Biosferei

Prima Rezervație a Biosferei, numită „Prutul de Jos", a fost creată în Republica Moldova. Aceasta va avea o suprafaţă de 14771,04 ha şi va include nouă localităţi din raionul Cahul.

În componența Rezervației vor intra 824 ha de terenuri silvice din cadrul Ocolului silvic Slobozia - întreprinderea de stat pentru Silvicultură „Silva-Sud" Cahul, Întreprinderea de stat Silvocinegetică „Manta-V" şi Rezervaţia ştiinţifică „Prutul de Jos".

Actele necesare Rezervației Biosferei „Prutul de Jos" au fost adoptate zilele trecute de către Parlament. Conform acestora, rezervația a fost creată pentru a conserva biodiversitatea, a menţine diversitatea genetică a plantelor, a promova agricultura ecologică, a restabili pădurile, păşunile, luncile şi a conserva resursele de apă, a reduce emisiile de gaze şi poluanţii chimici, a valorifica potenţialului turistic, a îmbunătăţi infrastructura şi a asigura dezvoltarea socio-economică a regiunii.

Crearea primei rezervaţii a biosferei în lunca Prutului Inferior este susţinută de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a specificat că implementarea proiectului urmăreşte reducerea pierderilor de biodiversitate şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei din zona respectivă.

Conform cerinţelor UNESCO, urmează oficializarea la nivelul Republicii Moldova a procedurii privind fondarea Rezervaţiei biosferei, pentru integrarea ulterioară a acesteia în cadrul Rezervaţiei Biosferei tripartite „Delta Dunării – Prutul de Jos" (Romînia-Republica Moldova-Ucraina).

Source: moldpres.md

Keywords:

rezervaţie , Prut

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
304 locuitori

Heleşteni este un sat din cadrul comunei Marinici, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 304 oameni. Satul Heleșteni a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.