Go to section: Cinema
21 october 2014, 14:14 Cinema views 12046
Valeriu Jereghi lansează un proiect cinematografic internaţional
Photo: facebook.com/valeriu.jereghi
21 october 2014, 14:14 Cinema views 12046

Valeriu Jereghi lansează un proiect cinematografic internaţional

Milika ne va scoate în lume, sunt convinşi realizatorii noului proiect cinematografic semnat de regizorul Valeriu Jereghi. La iniţiativa producătoarei şi regizoarei Lily Paul, stabilită cu traiul în Franţa, se toarnă scurtmetrajul „Milika", povestea unei copile care-şi împacă părinţii divorţaţi. Rolurile acestora sunt jucate de cîntăreţul Anatolie Mîrzenco şi avocata Violeta Gaşiţoi.

Nici măcar de ziua sa de naştere regizorul Valeriu Jereghi nu a avut odihnă. Dimpotrivă, a invitat, ieri, jurnaliştii în satul Butuceni, Orheiul Vechi, ca să vadă cum se filmează o scenă din scurtmetrajul „Milika", Jereghi fiind şi autorul scenariului. Rolul principal este jucat de Emilia, fiica de cinci ani a regizorului.

În film, pe lîngă actorul Boris Bechet, joacă avocata Violeta Gaşiţoi şi interpretul Anatolie Mîrzenco. Ei sunt părinţii personajului Milika.

Toţi actorii, mai ales cei neprofesionişti, îşi iau în serios rolurile. Dacă e nevoie, repetă o scenă de zeci de ori, căci miza e mare, cu această peliculă, realizatorii vor să ajungă pe piaţa cinematografică din Europa.

Source: tv7.md

Keywords:

Cinematografie , film , Moldova

Comments

 (2)
  • #2 yeti Reply Quote selected
    Apropo se vede că sunteți  "мальдавень"
  • #1 rewa Reply Quote selected
    Băi deștepților-se scrie Anatol și nu Anatolie.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.