Go to section: Cuisine
10 september 2023, 13:05 Cuisine views 14820
REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez
10 september 2023, 13:05 Cuisine views 14820

REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez

Mod de preparare:

Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

•    5-6 fire de praz,
•    3 linguri brînză dată prin răzătoare,
•    1 pahar smîntînă.

Pentru umplutură:
•    3-4 linguri orez,
•    4-5 ciuperci shampignons,
•    1 ou,
•    1 ceapă,
•    2 linguri de ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.