Go to section: Culture
13 may 2014, 15:21 Culture views 11177
În Republica Moldova va fi organizat Festivalul Medieval
Photo: allfun.md
13 may 2014, 15:21 Culture views 11177

În Republica Moldova va fi organizat Festivalul Medieval

Sute de luptători, costume, arme, muzică și dansuri, program special pentru copii, teatru în aer liber și iarmaroace tematice la Festivalul Medieval, organizat în incinta Complexului Etno-Cultural VATRA.

Evenimentul va avea loc în perioada 31 mai -1 iunie.

Elementele centrale ale sărbătorii de epocă vor fi reconstituirea bătăliilor istorice, taberele medievale cu tot ce însemna viața cotidiană: bucătărie, artizanat, meșteșugărit și ateliere de fierărie.

Spiritul medieval va fi susținut și de trupe profesionale de reconstituire istorică din Republica Moldova, România și Ucraina, care vor înscena lupte, unde spada și armura erau instrumentele principale.

În cadrul festivalului va avea loc și turnirul internațional la scrimă medievală și trageri cu arcul, iar cei mai curajoși vor putea să experimenteze la tirul cu arcul și aruncatul topoarelor.

Pentru amatorii de artă vor fi tîrguri de artizanat, expoziții de obiecte hand made, master-class-uri în gastronomie, dans, pictură și sculptură. La festival vor fi amenajate și spații speciale pentru copii, iar de 1 iunie - Ziua Internațională a Copiilor, organizatorii promit un program special cu multe concursuri și premii.

Source: unimedia.info

Keywords:

Festival , Moldova , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.