21 martie 2011, 14:52 views 18136

Tocătură de vinete și ardei grași copți

Ingrediente:

•    2 vinete,
•    3 roşii,
•    1 ceapă,
•    2 ardei graşi sau gogoşari,
•    3 linguri ulei,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel).

Mod de preparare:

Vinetele se coc în cuptor, se curăţă de coajă şi codiţă, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe, se coc, se curăţă de coajă, se taie mărunt. Legumele se amestecă, se adaugă sare, ceapă mărunţită, usturoi pisat, ulei, verdeaţă, toate se amestecă şi se bat bine. După dorinţă se pot aranja în coşuleţe din roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.