Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 2)
Ingrediente:
- 3 dovlecei,
- ½ pahar ulei.
- 2 ouă
- 3 linguri de făină
- sare
Pentru umplutură:
- 2 cepe,
- 1-2 roșii,
- 2 morcovi,
- 8-10 ciuperci,
- 1 lingură oţet,
- ½ lingură zahăr,
- 2-3 căţei de usturoi,
- 1 lingură verdeaţă tăiată,
- sare.
Mod de preparare:
Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie în lungime fâşii, se prăjesc pe ambele părţi. Pe fâşiile prăjite se pune umplutura şi se rulează.
Prepararea umpluturii: Morcovii, ceapa, ciupercile se taie fidea subţire, se prăjesc puţin, apoi se adaugă sarea, usturoiul pisat, verdeaţa, zahăr, oţet şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1700
- Populația:
- 2167 locuitori
Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.