07 octombrie 2010, 14:41 views 21370

Roşii umplute cu brînză de oi

 Ingrediente:

  • 4-6 roşii tare (de mărime medie),
  • foi de salată pentru garnisire.

Pentru umplutură:

  • 1 ½  pahar de brînză rasă,
  • 100 g de unt,
  • 3-4 felii de usturoi.

Mod de preparare:

Tăiați „capacele” roşiilor sau faceţi „o floare”, cu ajutorul linguriţei scoateţi pulpa roşiilor, umpleţi cu masa obţinută.

Prepararea umpluturii: Brînza nesărată amestecaţi-o cu untul moale. Adăugaţi usturoiul, tocat cu cuţitul. Amestecaţi.

Puneţi roşiile umplute pe foile de salată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.