07 octombrie 2010, 12:02 views 25819

Ruladă cu brînză de vaci

Ingrediente:

•    250 g de brînză de vaci,
•    100 г de unt,
•    2-3  linguri de nuci măcinate,
•    6-8 căţei de usturoi,
•    ½ lămîie,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    4 linguri de mărar tocat mărunt,
•    ½ de ardei dulce (de dorit de culoare roşie).  

Mod de preparare:

Prima variantă: Adăugaţi la brînză untul moale, usturoiul mărunţit. Amestecaţi, adăugați suc de lămîie şi bateţi pînă la formarea unei mase uniforme. Puneţi masa cu grosimea de circa 1-1 ½  cm pe pelicula alimentară în formă de dreptunghi. Presărați cu nucile măcinate, uscate în prealabil. Formaţi o ruladă şi răciţi-o. Înainte de a o servi tăiaţi-o felii.

Varianta a doua: Treceţi brînza de vaci prin sită, adăugaţi untul moale, nucile, usturoiul mărunţit, sarea, piperul.  Amestecaţi cu mixerul, adăugaţi şi sucul de lămîie, continuaţi să amestecaţi pînă la formarea unei mase uniforme. Puneţi masa cu grosimea de circa 1-1 ½  cm  pe pelicula alimentară în formă de dreptunghi. Presărați cu verdeaţă şi ardei roşu tocate mărunt. Formaţi o ruladă şi răciţi-o. Înainte de a o servi tăiaţi-o felii.

Recomandări:
E o gustare, ce poate fi servită la roşii şi castraveţi proaspeţi.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1246 locuitori

Malinovscoe este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Malinovscoe și Lupăria. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1246 de oameni. Satul Malinovscoe a fost menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Balanu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.