Costiţă umplută cu tăieţei şi măruntaie
Ingrediente:
- 800-1000 g costiţă,
- 200 g de măruntaie de pui,
- 10-12 ciuperci shampignons,
- 1 pahar de tăieţei,
- 1 bucată de înveliş membranos al organelor cavităţii abdominale (prapur),
- sare,
- piper negru măcinat,
- 4 linguri de ulei vegetal.
Mod de preparare:
Carnea se taie în 4 bucăţi, se curăţă de pe os, se sărează, se piperează. Tăiţeii se fierb in apa sărata, se trec printr-o strecurătoare. Măruntaiele spălate şi curăţate se toacă, ciupercile se toacă şi ele mărunt, se prăjesc în ulei, se pune sare, piper, se adaugă la tăiţei, se amestecă bine. Masa obţinută se pune pe bucăţile de carne şi se înfăşoară cu prapur. Se prăjeşte într-o cantitate mică de ulei pe ambele părţi pînă la rumenire. Se dă la cuptor pentru 10-15 minute la temperatura de 180°C.
Acest fel de mîncare poate fi servit cu legume proaspete.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1886
- Populația:
- 677 locuitori
Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.