Sarmale asortate
Mod de preparare:
În dependenţă de anotimp şi de regiune sarmalele în Moldova sînt preparate nu numai în frunze de viţă-de-vie şi varză, ci şi în măcriş, în frunze tinere de arţar, podbal, sfeclă. Înainte să fie folosite ele sunt opărite în apă sărată. Apoi se pregătesc conform reţetei „Sarmale moldoveneşti”. Vor fi mai apetisante la servire sarmalele asortate învelite într-o frunză mare de varză.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1575
- Populația:
- 1239 locuitori
Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de 10 km de oraşul Edineţ şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.