15 martie 2011, 11:02 views 20839

Zraze «Codreanca»

Ingrediente:

•    350 g file de găină,
•    150 g de carne de porc,
•    2 ouă,
•    4  linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de unt,
•    1 lingură de făină de grîu,
•    2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
•    2 linguri de bulion de carne,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de salată verzi.

Pentru tocătură:
•    1ceapă,
•    2 linguri de brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    1 lingură de unt,
•    1 ou,
•    1lingură de ulei vegetal,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1lingură de pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare:

Carnea de găină şi de porc tăiaţi-o bucăţi, treceţi-o prin răzătoare 1-2 ori, adăugaţi ouăle, bulionul, sarea, piperul. Amestecaţi bine tocătura, împărțiți-o în turte. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, ridicaţi marginile şi prindeţi-le. Formaţi zrazele, treceţi-le prin făină, apoi prin ou şi prin pesmeţi, prăjiţi-le bine în uleiul încins, apoi daţi-le pentru 4-5 minute la cuptor.
Înainte de a fi servite zrazele se stropesc cu unt topit.

 Prepararea tocăturii: Brînza nesărată se amestecă cu ceapa prăjită în ulei, cu ou fiert tocat, usturoi mărunţit, verdeaţă, unt înmuiat. Adăugaţi sare, piper, amestecaţi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.