15 martie 2011, 11:06 views 32046

Zraze din carne de găină

Ingrediente:

•    600 g de carne de găină,
•    1 ou,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    1-2 linguri de bulion de carne ,
•    2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
•    1 pahar de smîntînă cu cantitatea de grăsime mică,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru tocătură:
•    3linguri de caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    2 ouă,
•    2 cepe,
•    1lingură de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri de pătrunjel şi mărar tocate mărunt.

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de găină bucăţi, treceți-o prin maşina de tocat carne, adăugaţi ouă, sare, piper, puţin bulion sau lapte. Amestecaţi tocătura, împărţiţi-o în turte de cu grosimea de 1 cm. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, formaţi zraze cu formă alungită, treceţi-le prin pesmeţi, prăjiţi-le pînă se formează o coajă aurie şi daţi-le pentru 4-5 minute în cuptor.
Garnisiţi cu smîntînă, conopidă sau cartofi prăjiţi, cu felii de roşii, presăraşi cu verdeaţă tocată.

Prepararea tocăturii: Oul fiert se mărunţeşte, se adaugă caşcavalul tare dat prin răzătoare, ceapa prăjită, verdeaţa tocată, sarea, piperul, se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.