Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 septembrie 2011, 10:04 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5799
08 septembrie 2011, 10:04 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5799

La Donduşeni au înflorit castanii

Anul trecut în satul Ţaul, raionul Donduşeni, un pom de meri  cu fructele neculese încă, a înflorit în toamnă tîrzie ca în plină primăvară. Albinele harnice strîngeau cu mare sîrguinţă, ca vara, nectarul florilor. Anul acesta în oraşul Donduşeni, probabil, după o ploaie acidică, de pe castani, încă în luna iunie, au căzut frunzele.  Iar acum, la început de septembrie, în zona de odihnă a oraşului Donduşeni, în preajma lacului strălucitor, castanii au slobozit frunze verzi şi au înflorit alb-roz. În ultimii ani natura reacţionează neadecvat la condiţiile climaterice. Oare ce surprize ne mai pregăteşte ea pe viitor? Rămîne să vedem.

 

 

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.