Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 aprilie 2015, 12:03 views 9200
Prima colecție de rețete culinare ale bucătăriei găgăuze este în lucru
03 aprilie 2015, 12:03 views 9200

Prima colecție de rețete culinare ale bucătăriei găgăuze este în lucru

În autonomie sînt în lucru materialele pentru publicarea primei colecții de rețete ale bucătăriei găgăuze.

Pînă la acest moment, specialiştii au adunat 150 de reţete ale bucătăriei naţionale găgăuze. Autorii culegerii lucrează acum asupra traducerii reţetelor în limba găgăuză.

Culegerea va deveni o prezentare unică a culturii gastronomice a poporului găgăuz, care a evoluat pe parcursul a mai multor secole.

Proiectul Moldovenii.md vă reaminteşte, la rîndul său, că la compartimentul „BUCĂTĂRIA" sînt plasate informații ample despre alimentația tradițională cu numeroase rețete culinare, inclusiv ale bucatelor de sărbătoare, ale celor mănăstirești şi de post, familiarizîndu-vă, totodată, cu metodele specifice de conserve, dar și cu secretele bucătăriei moldovenești.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , Găgăuzia , reteta , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.