Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 aprilie 2015, 14:17 Muzica minorităţilor naţionale views 8846
La Cimişlia s-a deschis Incubatorul de Afaceri
24 aprilie 2015, 14:17 Muzica minorităţilor naţionale views 8846

La Cimişlia s-a deschis Incubatorul de Afaceri

Consolidarea infrastructurii de suport în afaceri, reprezintă una dintre priorităţile programului de activitate al Guvernului şi al strategiei de dezvoltare a sectorului dat până în anul 2020. Declaraţia a fost făcută joi de către ministrul Economiei, Stéphane Bridé, la inaugurarea Incubatorului de Afaceri din raionul Cimişlia, construit cu susţinerea financiară a Uniunii Europene.

În opinia lui Stéphane Bridé, crearea rețelei naționale a incubatoarelor de afaceri și integrarea acesteia în rețeaua europeană, demonstrează, în mod practic, că decizia Guvernului de a construi, în cooperare cu partenerii din UE și autoritățile publice locale a incubatoarelor de afaceri este una corectă și eficientă din punct de vedere economic, se spune într-un comunicat al Ministerului Economiei. „Drept exemplu ne servește și incubatorul din Cimișlia, care conform unor analize va găzdui circa 20 de întreprinderi, va crea peste 60 locuri noi de muncă, va majora încasările la buget", a specificat ministrul Economiei.

Stéphane Bridé a accentuat că Guvernul va continua implementarea unor proiecte similare și în alte regiuni ale țării, deoarece, în opinia ministrului Economiei, incubatoarele de afaceri contribuie în mod direct la orientarea potențialului intelectual și financiar privat spre dezvoltarea economiei și combaterea șomajului din regiune.

Prezent la eveniment, Wicher Slaghter, reprezentantul Delegației UE în Republica Moldova, a specificat că în țările Uniunii Europene cele circa 900 de incubatoare existente, anual creează circa 400 de mii de locuri de muncă noi, contribuie la dezvoltarea economică regională, a localităților și orașelor.
Până în prezent, în Republica Moldova au fost deschise nouă incubatoare de afaceri: Ștefan Vodă, Dubăsari, Leova, Ceadîr-Lunga, Rezina, Nisporeni, Sângerei, Soroca și Cimișlia. Pentru construcția și dezvoltarea rețelei incubatoarelor de afaceri, în anii 2011- 2014, în bugetele de stat au fost preconizate 54,6 milioane de lei, iar pentru anul 2015 sunt preconizate 15 milioane de lei.

Companiile rezidente beneficiază de spații de producere sau oficii la preț redus, consultanță și instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziționarea echipamentului și costuri de administrare mici, se mai spune în comunicatul citat.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , business , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.