Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 noiembrie 2016, 09:40 Muzica din filme views 5642
Locuitorii Găgăuziei aleg deputaţii în Adunarea Populară
20 noiembrie 2016, 09:40 Muzica din filme views 5642

Locuitorii Găgăuziei aleg deputaţii în Adunarea Populară

Astăzi în Găgăuzia au loc alegerile în organul legislativ al autonomiei - Adunarea Populară legislatura a VI-a.

Surse din cadrul Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia au relatat pentru agenţia de presă Infotag, că la cele 36 de locuri pretind 126 de candidaţi, dintre care 19 femei.

"Cea mai mare parte a concurenţilor candidează independent. Din partea partidelor cei mai multi candidaţi sunt din PSRM - 21, "Partidul nostru" - 9, Partidul Comunist - 2 şi Partidul Democrat - 1", - a comunicat sursa din cadrul comisiei pentru INFOTAG.

Cea mai mare parte a deputaţilor APG din legislatura a VI-a au manifestat dorinţa de a candida din nou. Printre ei fostul procuror al autonomiei Gheorghe Leiciu şi activistul pentru drepturile omului Ivan Burgudji.

Alegerile vor fi monitorizate de observatorii de la organizaţia nonguvernamentală "Piligrim-Demo", OSCE, CSI , un şir de ambasade.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , alegeri , deputat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
2217 locuitori

Pelinei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sătuc și Pelinei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2217 oameni. Satul Pelinei a fost menționat documentar în anul 1708.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.