Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 iunie 2016, 14:45 Muzica rock views 7457
Campanie împotriva fumatului şi alcoolului în Transnistria
01 iunie 2016, 14:45 Muzica rock views 7457

Campanie împotriva fumatului şi alcoolului în Transnistria

O campanie împotriva fumatului şi consumului de alcool a fost lansată astăzi în regiunea transnistreană. Aceasta se va desfăşura timp de un an, sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice de la Tiraspol.

Acţiunea are sloganurile - "Mă dezic" şi "Trăiesc treaz" şi va derula în două etape. Prima va include măsuri de informare şi sensibilizare a populaţiei asupra factorilor nocivi ai fumatului şi consumului excesiv de băuturi spirtoase. A doua etapă prevede întruniri, lecţii şi consultări susţinute de specialişti în medicină, psihologie, asistenţă socială etc.

"Ne-am propus în această campanie să amintim populaţiei despre urmările nefaste ale consumului de alcool şi tutun, să-i informăm pe oameni, contribuind la formarea deprinderilor unui mod de viaţă sănătos", a menţionat Haris Hajrulahovic, reprezentantul OMS în R. Moldova.

Potrivit autorităţilor regiunii, iniţial se va atrage atenţia publicului asupra acestor probleme, după care se va lucra nemijlocit cu grupurile-ţintă. Accentul va fi pus în special pe femeile însărcinate, şoferi şi tineri.

Campania din regiunea transnistreană se înscrie în acţiunile prilejuite de Ziua Mondială fără Tutun, marcată pe 31 mai, ca urmare a unei iniţiative din anul 1987 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sloganul pentru 2016 al acestei zile este „Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!".

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

campania , alcool , fumatul , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
17769
Populația:
1237 locuitori

Chetroşica Nouă este un sat şi comună din raionul Edineţ. Chetroşica Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chetroşica Nouă este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 25 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1237 de oameni. Satul Chetroşica Nouă a fost întemeiat între anii 1776-1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.