Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 ianuarie 2016, 12:23 views 8775
La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona
19 ianuarie 2016, 12:23 views 8775

La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona

Obiectele sfinte au fost aduse la o mănăstire din Bender cu binecuvîntarea Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a comunicat pentru Sputnik Moldova un reprezentant al Mănăstirii (de călugărițe) „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Petropavlovsk.

În aceasta mănăstire, pentru a doua oară, au fost expuse icoana făcătoare de minuni și moaștele uneia dintre cele mai venerate sfinte din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse – Fericita Matrona de la Moscova.

Împreună cu moaștele ei, au fost aduse și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, moaștele Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie din Solun și alte sfințenii ortodoxe: icoana Sfîntului Ioan de Kronstadt și un epitrahil (accesoriu din veșmintele liturgice ale preotului – n.red.), aduse de la Sankt Petersburg, și o cruce cu o părticică din Sfînta și de viață făcătoarea Cruce a Domnului, din Ierusalim.

„Am observat mai multe cazuri de vindecare. Odată, o femeie a venit în cîrje, s-a atins de moaștele Sfintei Matrona și a plecat fără cîrje", a relatat pentru Sputnik călugăriță Nectaria, în numele stareței Elisabeta.

Sfințeniile se vor afla în Mănăstirea „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Bender pînă la 30 ianuarie.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

icoana , moaşte , Bender

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.