Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 octombrie 2021, 11:00 views 1782
La Chișinău a fost organizat un tîrg al bunicilor
04 octombrie 2021, 11:00 views 1782

La Chișinău a fost organizat un tîrg al bunicilor

Zeci de persoane vîrstnice au venit la Tîrgul Bunicilor, organizat, în Chişinău cu legume, fructe, mirodenii şi verdeţuri. Mulţi şi-au golit beciurile şi au vîndut conserve în speranţa de a face un ban în plus.

Petru Ababei a venit la tîrg cu fasole, usturori şi nuci tocmai din raionul Drochia aflat în nordul Republicii Moldova. Dar nu se plînge că a făcut un drum atît de lung, transmite Tvr Moldova.

Elena Tafuni a lucrat toată viaţa profesor de engleză, iar după ce s-a pensionat s-a apucat să croşeteze covoare. Noua pasiune a devenit şi o sursă de existenţă. O familie din Anenii Noi a venit la tîrg cu verdeţuri crescute în grădină.

Cumpărătorii cu care am stat de vorbă s-au arătat mulţumiţi că au găsit aici un asortiment variat de produse ecologice. Tîrgul bunicilor a fost organizat în contextul Zilei Internaţionale a persoanelor în etate, care se sărbătoreşte anual, pe întîi octombrie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tirg , Chisinau , persoane virstnice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.