Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 august 2019, 17:05 views 3359
Havuzul din centrul capitalei s-a transformat în gunioște (Foto)
05 august 2019, 17:05 views 3359

Havuzul din centrul capitalei s-a transformat în gunioște (Foto)

În loc să fie stropit de apă, acum, în el s-au acumulat mai multe deșeuri. Terenul din inima Capitalei, pe care se află havuzul din fața Hotelului Național a fost transformat într-o gunoiște.

Acesta este plin cu deșeuri de tot felul: sticle aruncate de-a valma, pungi de plastic, bucăți de marmură desprinse din parapet. Imaginile foto au fost plasate azi pe o rețea socială.

În primăvara acestui an responsabilii de comunicare cu presa din cadrul Primăriei Chișinău, ne-au spus că în acest an pentru întreținerea havuzurilor au fost alocate peste 2, 3 milioane de lei. Acest lucru nu se prea vede.

Contactat, purtătorul de cuvînt al primăriei nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție la acest subiect.

Havuzurile din Chișinău au fost construite în anii 60 – 70, avînd drept scop răcirea aerului în perioada de caniculă. Cîndva, acestea erau considerate drept „cartea de vizită" a orașului, la fel ca parcurile și clădirile din piatră albă.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Gunoiște , Havuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.