Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2018, 10:25 views 11399
Bradul instalat de primărie în PMAN, tăiat ilegal (Doc)
10 ianuarie 2018, 10:25 views 11399

Bradul instalat de primărie în PMAN, tăiat ilegal (Doc)

Agenția Ecologică Chișinău a confirmat că bradul instalat de primărie în PMAN a fost tăiat ilegal.

Într-un răspuns acordat fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, agenția scrie că molidul a fost „defrișat fără coordonarea lucrărilor silvico-tehnice cu organele de mediu și în lipsa unei autorizații de tăieri". Cetățeanul Simion Sigal, potrivit agenției, se face vinovat de tăierea bradului.

Sigal a fost amendat cu 30 de unități convenționale, ceea ce constituie 1500 de lei. Totodată, agenția, susține că în baza unui ordin a ministerului Ecologiei și Resurselor naturale din 2008 urmează a fi calculat prejudiciul cauzat spațiilor verzi prin tăierea ilegală a arborelui nominalizat și înaintat spre achitare benevolă în termenii prevăzuți de legislație.

Despre ceilalți arbori tăiați de pe teritoriul fostei grădinițe din sectorul Botanica, agenția scrie că pe 2 decembrie 201 s-au efectuat lucrări de curățare sanitară a arborilor cu ramurile uscate și au fost defrișate două tulpini și doi ulmi ce prezentau pericol de prăbușire.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

PMAN , brad , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1475
Populația:
6174 locuitori

Mereni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petrovca și Mereni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6174 de oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1475.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.