Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 august 2017, 10:45 views 24397
Trotuarele din preajma Spitalului de Urgență, transformate în parcări
02 august 2017, 10:45 views 24397

Trotuarele din preajma Spitalului de Urgență, transformate în parcări

Trotuarele din preajma Spitalului de Urgență din Chişinău zilnic sînt transformate în parcări de şoferii iresponsabili.

Pacienţii în cîrje, mamele cu cărucioare şi pietonii de rînd sînt obligaţi să circule pe carosabil, pentru că trotuarele sînt ocupate de automobilele parcate una lîngă alta.

Pietonii nu pot trece nici printre mașini, nici pe lîngă gard. În această situație, ei se văd nevoiți să iasă pe carosabil.

"Este incomod, mai ales mie cu piciorul bolnav."

Membrii Mișcării civice "StopHam" au ieşit din nou în stradă şi i-au îndemnat pe șoferi să respecte regulile de circulaţie şi drepturile pietonilor.

Șoferii îşi justifică acţiunile şi spun că nu au unde parca sau că staţionează pentru scurt timp.

"Cînd am ajuns aici, pe teritoriul spitalului erau mai multe locuri de parcare libere și, în general, este permisă intrarea. Este o parcare și mai sus, cînd am trecut erau 10 locuri libere. Toți urmează instinctul de turmă. Dacă cineva parchează într-un loc nepermis, imediat vin mai mulți", a spus liderul Mișcării "StopHam", Iurie Sacalî.

Amenda pentru parcare ilegală ajunge pînă la 500 de lei. De la începutul anului, 3.700 de şoferi s-au ales cu astfel de sancţiuni.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , spital , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2385 locuitori

Bumbăta este un sat şi comună din raionul Ungheni. Bumbăta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2385 de oameni. Satul Bumbăta a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.