Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 aprilie 2017, 17:30 views 3039
1000 de voluntari au sădit copaci în Chișinău
12 aprilie 2017, 17:30 views 3039

1000 de voluntari au sădit copaci în Chișinău

Sute de voluntari dornici de a face o faptă bună s-au adunat și au sădit peste 5000 de puieți în capitală.

Acțiunea cu genericul ,,Sădim Oxigen" s-a desfășurat simultan în cele 5 sectoare ale Chișinăului și are drept scop principal responsabilizarea societății față de mediu.

Organizatorii evenimentului spun că prin intermediul acestui proiect și-au propus să contribuie la înverzirea Chișinăului prin implicarea elevilor, instituțiilor publice și a altor actori comunitari. Ei au asigurat voluntarii cu puieți, unelte de lucru, apă potabilă, chipiuri și mănuși, dar și alte obiecte necesare.

Participanții la eveniment se simt mîndri că au contribuit la înverzirea orașului. ,,Practic în fiecare zi ne aflăm aici în parc și, alergînd sau mergînd la o plimbare, vom observa copacul pe care l-am plantat. Vrem să arătăm că nouă ne pasă de mediul în care trăim.", a spus Vlad Andronache, voluntar.

Acțiunea ,,Sădim Oxigen" a avut loc în următoarele locații: sectorul Centru – parcul ,,Valea Morilor", sectorul Botanica – parcul ,,Valea Trandafirilor", sectorul Ciocana – pădurea Rîșcani, sectorul Buiucani – parcul ,,La Izvor", sectorul Rîșcani – strada Florilor.

Menționăm că acțiuna a fost organizată de Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova, cu suportul companiei Kaufland.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , voluntari , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.