Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 aprilie 2017, 17:00 views 6001
În parc a avut loc seara memorială Războiul pentru Apărarea Patriei
04 aprilie 2017, 17:00 views 6001

În parc a avut loc seara memorială Războiul pentru Apărarea Patriei

La Chișinău, a avut loc un eveniment dedicat cîntecului patriotic. Tineri și tinere s-au adunat în parcul chișinăuian să interpreteze cîntece de război sub chitară și cînd te gîndești că cîndva aceste cîntece erau singura modalitate, de a le ridica moralul și de a consolida încrederea în sine.

Weekend-ul trecut în Parcul Afgan din capitală a avut loc o seară a cîntecelor patriotice. Evenimentul a fost organizat de către „Garda Tînără", sub îndrumarea Comitetului Național „Pobeda".

Tinerii „Garda Tînără" au interpretat cîntece de război și au dansat vals. Acest dans a devenit simbol al trecerii de la copilărie la maturitate, căci anume după valsul de la absolvire străbunicii și străbunicele noastre plecau la război.

Este important să ne amintim de Ziua Victoriei nu numai de 9 mai, ci în fiecare zi, pentru ca să nu mai fie niciodată războaie pe Pămînt.

Ziua Victoriei este una dintre acele zile mărețe, cînd toți își pleacă capetele în fața eroilor de război și le aduc mulțumiri pentru faptul că nu au cedat și au parcurs pînă la capăt această cale grea. Vă mulțumim, dragi veterani, noi ținem minte, sîntem mîndri de Dvs.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

război , veterani , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
1269 locuitori

Jora de Jos este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1269 de oameni. Satul Jora de Jos a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.