Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 decembrie 2016, 10:50 views 8122
02 decembrie 2016, 10:50 views 8122

Icoana şi moaştele Sfîntului Nicolae, aduse la Chișinău

Icoana şi moaştele Sfîntului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni din oraşul Bari, Italia, au fost aduse la Chișinău. Relicvele au fost întîmpinate în scuarul Catedralei de un sobor de preoți și de credincioși.

Credincioşii pot veni de astăzi să se închine la Icoana şi moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni. Relicvele sfinte au fost aduse din oraşul Bari, Italia, cu binecuvîntarea Mitropolitului Vladimir. Icoana a fost întîmpinată în scuarul Catedralei în această dimineaţă de un sobor de preoţi, condus de Episcopul de Orhei.

Sfîntul Ierarh Nicolae este unul dintre cei mai cunoscuţi şi cinstiţi sfinţi din toate timpurile. El a ales să-şi dedice viaţa slujirii Domnului. A devenit arhiepiscopul oraşului Mira din Lichia, iar oamenii l-au considerat sfînt chiar din timpul vieţii. Ierarhul a avut un rol important în statornicirea bisericii şi i-a ajutat pe cei săraci.

Deocamdată, nu se cunoaşte cît timp se vor afla relicvele la Chişinău.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , icoana , moaşte , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2861 locuitori

Cioburciu este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Cioburciu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2861 locuitori. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.