Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2016, 15:00 views 4382
Circulația pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt va fi suspendată
19 octombrie 2016, 15:00 views 4382

Circulația pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt va fi suspendată

Circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt din Capitală va fi suspendată. Acest lucru se va petrece în perioada 19 octombrie 2016 (ora 23.00) – 22 octombrie 2016 (ora 5.00) în perimetrul străzilor Mihai Viteazul şi Piaţa „Dimitrie Cantemir", în legătură cu efectuarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere.

Astfel, pe perioada executării lucrărilor, circulaţia transportului public va fi organizată după cum urmează:

Troleibuze

Ruta de troleibuz nr. 11 – se anulează;
Traseul rutelor nr. 5 și nr. 8 se scurtează pînă la Universitatea de Medicină și Farmacie, după cum urmează – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt pe străzile Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, București, A. Șciusev, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt și în continuare pe traseele stabilite;

Traseul rutei nr. 23 – se scurtează pînă la str. Mitropolit Dosoftei;

Traseul rutelor nr. 21 și nr. 27 se modifică după cum urmează:
în direcția spre sectorul Ciocana – de pe str. Ion Creangă pe străzile V. Belinski, Vasile Lupu, Constantin Stere, A. Șciusev, Mihai Viteazul și în continuare pe traseele stabilite;

Troleibuzele de pe rutele nr. 22 și nr. 28:
în direcția sectorului Botanica – de pe str. Ion Creangă pe străzile V. Belinski, Vasile Lupu, A. Șciusev, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt şi în continuare pe traseele stabilite;
în direcția sectorului Buiucani – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt pe străzile Mihai Viteazul, Columna, H. Coandă, Ion Creangă și în continuare pe traseele stabilite.

Autobuze

În direcția sectorului Botanica:
Rutele nr. 3, nr. 26 și nr. 122 – de pe str. Ion Creangă pe străzile V. Belinski, Vasile Lupu, A. Șciusev, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt şi în continuare pe traseele stabilite;

Rutele nr. 17 și nr. 46 – de pe Calea Ieșilor pe străzile Mitropolit Dosoftei, Mihai Viteazul, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt și în continuare pe traseele stabilite.

În direcția sectorului Buiucani:

Rutele nr. 3, nr. 17, nr. 26, nr. 46 și nr. 122 – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt pe străzile Mihai Viteazul, Columna, H. Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite.

Microbuze

În direcția sectorului Botanica:

Rutele nr. 101, nr. 103, nr. 125, nr. 126 și nr.154 – de pe Piața "Dimitrie Cantemir" pe străzile Mitropolit Dosoftei, Mihai Viteazul, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt și în continuare pe traseele stabilite.

În direcția sectorului Buiucani:
Rutele nr. 101, nr. 125 și nr. 154 – de pe str. A. Șciusev pe străzile Mihai Viteazul, Columna, H. Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite;
ruta nr. 126 – de pe str. Mihai Viteazul pe străzile Columna, H. Coandă, Ion Creangă și în continuare pe traseul stabilit.

Conducătorii auto care traversează zona sînt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară. Primăria Chişinău mizează pe sprijinul instituţiilor mass-media în vederea informării opiniei publice în timp util, pentru a evita blocajele de trafic, iar cetăţenii să nu fie afectaţi de executarea lucrărilor.

Sursa: diez.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.