Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 august 2016, 11:50 views 5368
Finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a Sălii cu Orgă se amînă
30 august 2016, 11:50 views 5368

Finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a Sălii cu Orgă se amînă

Lucrările de reabilitare a Sălii cu Orgă din Chişinău, care urmau să se încheie în această lună, mai continuă şi în prezent. Administraţia dă vina pe muncitorii care nu şi-ar fi făcut munca pînă la capăt, dar şi pe lipsa banilor. Conducerea edificiului afirmă că banii oferiţi de Guvernul României pentru lucrări, în sumă de un milion de euro, s-au dovedit a fi insuficienţi.

„Suma alocată de Guvernul României nu este suficientă pentru a finaliza lucrările, e vorba de acoperiş, faţade, lucrări la demisol. Din cîte cunosc, Ministerul Culturii va contribui încă cu șase milioane de lei", a declarat directorul general al Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu.

Lucrările de restaurare a Sălii cu Orgă au început în 2006. Responsabilii spun că abia la finele lunii ianuarie a acestui an a început un nou capitol al reconstrucţiei, care de această dată s-a dovedit a fi cu succes. Astfel, în curînd vor putea fi văzute şi rezultatele.

„Sperăm că la începutul lunii noiembrie sau decembrie, administraţia şi artiştii să aibă acces la spaţiile de la demisol, acolo unde sînt sălile de repetiţii şi cabinetele administraţiei", a mai afirmat directorul edificiului.

Pînă atunci ar urma să fie finisat şi acoperişul. Următorul proiect prevede restaurarea în întregime a sălii de concert. Şi în acest caz, banii urmează să fie oferiţi de la Guvernul României.

„E posibil, poate e devreme să spun, să demareze etapa a doua a reconstrucţiei Sălii cu Orgă, e vorba de sala propriu zisă, adică parterul, holurile şi sala", a spus Larisa Zubcu.

Deşi lucrările sînt în toi, conducerea Sălii cu Orgă precizează că amatorii de artă vor avea parte de concerte. Astfel, începutul următoarei sesiuni a fost programat pentru data de 22 septembrie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

bani , Sala cu Orgă , reconstrucţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.