Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 august 2016, 11:45 views 5506
Clubul cititoarelor moderne din Chișinău
11 august 2016, 11:45 views 5506

Clubul cititoarelor moderne din Chișinău

Sînt pasionate de lectură, citesc tot ce apucă și au discuții în care eroii principali sînt protagoniștii cărților preferate. Un grup de femei care au familii și carieră, își dau întîlnire periodic în localurile din capitală pentru a-și împărtăși ultimele impresii de lectură. Clubul cititoarelor moderne este nucleul care le unește pe cele ce trăiesc din dragoste de cunoaștere și sînt convinse că în era tehnologiilor avansate mirosul cărților este mai intens.

Membrele clubului spun că aici își iau porția de fericire și împlinire sufletească: „Aici ne simțim foarte bine. Citim, discutăm cărțile care au apărut recent, discutăm și literatura clasică, și cea universală. Abordăm desigur și temele actuale, cum ar fi femeia și rolul ei în societate, ce înseamnă să fii o mamă", spune Tatiana Galbinea, membră a clubului.

Cristina Ciobanu spune că s-a alătura clubului din curiozitate: „Am fost curioasă să văd cu ce se ocupă clubul, pentru că deseori pe Facebook vedeam diferite din activitățile lor. Asta m-a făcut să mă înscriu în club".

„Mi-a plăcut ideea fetelor. Eu într-adevăr citesc foarte multe cărți, dar nu am cu cine să le discut, cu cine să fac schimb de părere. Aici am găsit chestia asta și îmi face bine", mărturisește o altă cititoare, Tatiana Țurcanu.

Fondatoarea clubului, Victoria Anna spune că iubitoarele de lectură au devenit în timp o familie: „Membrii clubului sînt femei, femei inteligente, femei deștepte, care construiesc familii și educă generații. Ideea a venit din necesitatea de a discuta o carte. După prima întîlnire am înțeles că de fapt ajungînd să discutăm o carte, ajungem la teme de viață. Este o necesitate de a comunica și de a avea relații cordiale cu femei inteligente", spune organizatoarea clubului.

Clubul cititoarelor moderne a fost creat de mai bine de un an și înrutunește membri de diferite vîrste.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

carte , club , Chisinau , femei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.