Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 decembrie 2015, 15:45 views 8747
Cum va circula transportul public de Anul Nou
31 decembrie 2015, 15:45 views 8747

Cum va circula transportul public de Anul Nou

Întrucât în acest an nu va fi organizat concertul de Revelion în Piaţa Marii Adunări Naţionale, programul mijloacelor de transport în comun va fi unul normal. Pe străzile Capitalei vor circula însă mai multe taximetre. După cum se întâmplă adesea, serviciile taximetriştilor vor fi însă mai scumpe.

Andrei Vicol va întâmpina şi anul care vine la volanul automobilului. Atât el, cât şi familia lui s-au obişnuit cu asta, mai ales că în noaptea dintre ani tarifele sunt speciale: "În nopatea de Revelion sunt mai multe comenzi, mai mulţi pasageri. În rest, această noapte nu se deosebeşte de altele. Şi preţurile la fel, dar noi, şoferii, obosim mai mult. De reegulă, în Noaptea de Revelion oamenii sunt mai buni."

Şi dispecerul Olga Istrati va fi de Revelion la serviciu: "Majoritatea clienţilor care ne sună au o depoziție de sărbătoare. Aproape toţi, sută la sută ne felicită şi pe noi. În noaptea de Revelion numărul clienţilor creşte semnificativ. Toţi, neapărat vor să ajungă până la ora 12:00. Să le găseşti tuturor transport este foarte greu, dar noi ne străduim, altă ieşire nu avem."

Un administrator de companie de taximetrie spune că va scoate pe linie mai multe autoturisme. Chiar şi aşa, eu nu pot însă promite că vor reuşi să facă faţă tuturor solicitărilor: "Numărul apelurilor creşte semnificativ. În anii precedenţi, oamenii luau taxiurile de pe marginea drumului. Acum, cei mai mulţi clienţi preferă să cheme taxiul la telefon."

Autobuzele şi troleibuzele vor circula în regim normal, până la ora 22 şi 30 de minute.

"Vor fi oamneid e serviciu la Regie Transport Electric şi dacă vor fi mulţi pasageri pe străzi, graficul de lucru pe liniile de bază va putea fi prelungit", a spus Lilian Copaci, şeful Direcţiei management în transport.

În data de 1 ianuarie 2016, pe străzile Capitalei vor circula mai puţine troleibuze. Numărul acestora va fi redus de la 300 la 180. Acelaşi program va fi respectat şi de Crăciunul pe stil vechi. Numărul autobuzelor va rămâne însă neschimbat. Cât despre microbuze, este la discreţia administratorilor să decidă asupra suplimentării acestora.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

transport public , Chisinau , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1507
Populația:
396 locuitori

Larga Veche este un sat din cadrul comunei Larga Nouă, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 396 de oameni. Satul Larga Veche a fost menționat documentar în anul 1507.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.