Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 decembrie 2015, 15:18 views 8381
Miting la Ambasada României pentru suveranitatea Moldovei
01 decembrie 2015, 15:18 views 8381

Miting la Ambasada României pentru suveranitatea Moldovei

Membrii unui grup de iniţiativă au desfăşurat marţi, 1 decembrie, când este marcată Ziua Naţională României, un miting pentru a-şi exprima susţinerea pentru suveranitatea Moldovei. Manifestanţii susţin că s-au organizat pe reţelele de socializare şi au creat grupul de iniţiativă „Vreau să trăiesc în Moldova" la care s-au alăturat cei cu viziuni comune şi anume că Republica Moldova este un stat suveran care nu are nevoie de unire cu România, aşa cum tot mai des se vehiculează.

Tatiana Gogu, manifestantă, a declarat că deja devine insuportabilă avalanşa de lozinci vehiculate tot mai des în ultima perioadă, precum că Republica Moldova nu va putea depăşi criza în care s-a pomenit decât prin unirea cu România. „Nu suntem convinşi că este aşa. Aici este vorba despre interesele cuiva şi anume interese corupte, teritorii. Noi vrem să trăim în ţara noastră", a notat Tatiana Gogu. Femeia a mai spus că manifestanţii s-au adunat în faţa ambasadei pentru a arăta că în Republica Moldova mai sunt moldoveni, şi nu români, care îşi doresc să trăiască într-un stat independent şi suveran.

Un alt membru, Aurel Bucureanu, a declarat că actualmente sunt tot felul de partide finanţate din bugetul român pentru a jefui acest stat şi a le băga oamenilor că Republica Moldova nu poate exista ca un stat independent. „Ajunge să ne mai minţiţi! Ajunge să ne mai furaţi! Luaţi-le la voi acasă", a notat manifestantul.

Printre manifestanţi, era şa preşedintele Partidului „Patrioţii Moldovei", Mihail Garbuz, care a declarat că este nemulţumit de toate acţiunile care se petrec astăzi în ţară şi că acestea au menirea de a lichida statalitatea Republicii Moldova. Potrivit lui, Moldova este unicul stat care învaţă istoria unui alt stat - Istoria Românilor. La fel, potrivit lui Garbuz, este o ruşine foarte mare când se spune că vorbim limba română şi astfel se încalcă prevederile Constituţii unde este stipulat că limba de stat este cea moldovenească şi nu română.

Astăzi, la Chişinău, au loc un şir de manifestaţii prilejuite de Ziua Naţională a României, care sunt organizate de partide sau mişcări unioniste.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

miting , ambasada , Romania , Moldova

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
89 locuitori

Şofranovca este un sat din cadrul comunei Cîşla, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cantemir și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 89 de oameni. Satul Şofranovca a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.