Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2015, 14:13 views 5816
Primăria sesizează Procuratura în legătură cu blocajul din capitală
12 octombrie 2015, 14:13 views 5816

Primăria sesizează Procuratura în legătură cu blocajul din capitală

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a calificat acţiunile de blocare a circulaţiei rutiere pe bulevardul Ştefan cel Mare drept „ilegale, de destabilizare şi bătaie de joc faţă de locuitorii din capitalăˮ. Edilul a solicitat Direcţiei asistenţă juridică să întocmească o sesizare pentru a o depune la Procuratură. De asemenea, primarul a solicitat întreprinderilor să calculeze prejudiciile pe care le-au suferit de pe urma blocajului şi să ceară despăgubiri în instanţa de judecată într-o cerere comună care urmează a fi depusă, transmite IPN.

Şeful adjunct al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel, a declarat, la şedinţa operativă de la Primărie, că blocarea circulaţiei pe bulevardul Ştefan cel Mare a fost o surpriză pentru autorităţi, pentru că acţiunea nu a fost anunţată. Din aceste motive, transportul public a fost redirecţionat pe străzile adiacente. Ddin cauza blocajului şi a redirecţionărilor, circulaţia a fost îngreunată, pe mai multe sectoare de drum s-au creat ambuteiaje.

Şeful Regiei Transport Electric din Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că din cauza blocajului troleibuzele au format cozi de-a lungul străzilor, care s-a prelungit din sectorul Centru până la Buiucani. Rutele care circulă pe bulevardul central au fost redirecţionate pe străzile Bucureşti, Kogălniceanu şi altele. Morgoci a mai spus că din cauza blocajelor se înregistrează cheltuieli suplimentare, iar transportul circulă cu întârzieri. Aceeaşi situaţie a fost menţionată şi de directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea.

Circulaţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Serghei Lazo şi Bănulescu-Bodoni, a fost blocată în de către protestatarii din scuarul Parlamentului, organizaţi de către PSRM şi PPPN. Din cauza ambuteiajelor, oamenii au ajuns cu întârziere la muncă.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1224 locuitori

Vulcăneşti este un sat din cadrul comunei Cioreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1224 de locuitori. Satul Vulcănești a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.