Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 august 2015, 14:48 views 8663
Din 18 august restanţierilor le vor fi aplicate penalităţi
14 august 2015, 14:48 views 8663

Din 18 august restanţierilor le vor fi aplicate penalităţi

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei capitalei reaminteşte că la 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare, informează NOI.md.

În acest sens, conform legislației în vigoare, contribuabililor restanțieri la plata impozitului pe bunurile imobiliare le vor fi aplicate penalităţi. Astfel, toţi acei care n-au efectuat plăţile pentru anul curent, dar deţin Avizul de plată, urmează să-şi onoreze obligaţiile fiscale prin achitarea acestora în instituţiile bancare, oficiile poştale sau on-line www.mpay.gov.md.

Surse de la Serviciul Fiscal de Stat au specificat pentru NOI.md că, deoarece ziua de 15 august este sîmbătă (zi liberă), ultimul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare se transferă pentru luni, 17 august. Mai exact, acesta este termenul de achitare a ½ părți a impozitului pentru anul 2015.

În cazul neachitării în termenele stabilite a sumei respective, începînd cu data de 18 august în contul personal al contribuabilului, va fi calculată penalitatea pentru fiecare zi de întîrziere, în mărime de 0,02%.

Din păcate, cunoaştem cazuri cînd, din anumite motive, chitanţele de plată pot să nu ajungă. Eventualele neclarităţi care pot apărea, urmează a fi soluționate la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale, din str. 31 August 1989, nr. 63 A (cu acces din str. Armenească), prin e-mailul: impozite@pmc.md sau la tel: (022) 990-997.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

impozit , imobil , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.