Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 august 2015, 11:04 views 8570
Protest nocturn la Piaţa Centrală (Video)
14 august 2015, 11:04 views 8570

Protest nocturn la Piaţa Centrală (Video)

Peste o sută de comercianţi, care vând unelte din fier, au manifestat aseară la Piaţa Centrală din capitală până la miezul nopţii, baricadându-se pe teritoriul târgului. Oamenii au împiedicat astfel o tentativă a administraţiei întreprinderii municipale de a le evacua tarabele, pentru a ridica în locul acestora un centru comercial.

În timpul protestului la Piaţa Centrală şi-a făcut apariţia şeful Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor. Ion Ştefăniţă, ales recent în funcţia de consilier municipal pe listele Platformei Populare Europene, a acuzat conducerea târgului că ar încerca să construiască un centru comercial fără a avea toate actele perfectate.

Acuzaţiile, însă, sunt negate de către şeful de la Piaţa Centrală, ales şi el recent în funcţia de consilier municipal, doar că din partea Partidului Liberal.
Mai mult, Ion Stratulat spune că nu renunţă la ideea de a construi un centrul comercial şi că evacuarea tarabelor se va face altă dată.

Amânarea procesului de evacuare a tarabelor i-a determinat pe comercianţi să renunţe deocamdată la protest şi, în toiul nopţii, au plecat pe la casele lor. Manifestaţii similare au fost organizate începând cu 2013, atunci când a demarat reconstrucţia Pieţei Centrale. Lucrările nu pot fi încheiate întrucât vânzătorii de produse din fier nu vor să elibereze tarabele.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

protest , piata , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.