Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 februarie 2015, 12:17 views 10644
În locul cinematografului „Gaudeamus” ar putea fi ridicat un centru comercial
17 februarie 2015, 12:17 views 10644

În locul cinematografului „Gaudeamus” ar putea fi ridicat un centru comercial

Un agent economic vrea să transforme cinematograful „Gaudeamus" într-un centru comercial şi a cerut autorizaţie de construcţie de la Direcţia Arhitectură. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a criticat proiectul şi cere explicaţii în scris de la autorii acestuia.

Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău: «Am auzit că acolo se dorea în general bloc locativ cu vreo 20 nivele şi acum văd că e centru comercial propus, nu mai face faţă cinematograful cerinţelor său şi când l-a privatizat Cristi Vlad şi ştia că e cinematograf, de ce l-a cumpărat atunci dacă acum vrea să facă din el bloc locative sau centru comercial. Dar pe lângă asta, acolo e cimitir, mormântul primarului Schmidt şi al arhitectului Bernardazzi».

Lidia Troianovschi, director „Gaudeamus": «Eu când am auzit prima oară era cu vorba de un centru comerical cu foarte multe etaje, cu parcări, cu magazine, cu locale de distracţie. Proprietarul hotărăşte ce să facă cu acel local care îi aparţine».

La aproape doi ani de când a interzis prin dispoziţie construcţia anexelor, document care nu se respectă căci anexele continuă să apară, primarul şi-a formulat pretenţiile faţă de încă două construcţii şi cere explicaţii de la autorii proiectelor, inclusiv a centrului comercial care se vrea în locul cinematografului Gaudeamus.

Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău: «Grigore Vieru 23, Brânduşa SRL a fost la mine în audienţă de câteva ori, magazinul de pâine pe care îl ştiu de când eram copil, am crescut acolo, aveam 7 ani. Nu ştiu de ce acum în procesul de producţie au nevoie să construiască o anexă mai jos de clădire. Chestiunea cu anexele să fie trecută pe linie moartă».

Ivan Carpov, şeful Direcţiei Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciar: «Aşa nu pot să vă spun după adrese cine este executorul, dar vreau din numele lor, din numele lor, semnate cu privire la aceste trei adrese».

Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău: «Rog executorii de la acele adrese să prezinte sub semnătura personal explicaţii cum argumentează ca arhitecţi, specialişti».

Sursa: tv7.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.