Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 noiembrie 2014, 11:11 views 11493
Plouă în casă ca afară
Foto: kharkov.ua
21 noiembrie 2014, 11:11 views 11493

Plouă în casă ca afară

Zile de coşmar pentru locatarii blocului cu mansarda mistuită de flăcări din sectorul Botanica al capitalei. Oamenii sunt disperaţi că ploaia care nu se mai opreşte de ieri le-a inundat din nou locuinţele. Asta la trei zile după ce autoritățile au anunțat că lucrările de reparație a acoperișului au fost finalizate.

Ploaia a făcut prăpăd în apartamentele celor 12 familii care locuiesc la etajul cinci al blocului de pe strada Independenţei. Cu lacrimi în ochii, oamenii spun că şi-au petrecut noaptea adunînd apa în găleţi şi alte vase.

Această femeie locuieşte împreună cu soţul şi doi copii într-un apartament de la etajul cinci. Ea spune că din cauza ploii, noaptea trecută i-a căzut de pe pereţi mobila de bucătărie.

Ca să-și protejeze apartamentele, locatarii au urcat la etajul superior pentru a strînge apa.

La începutul acestei săptămîni autoritățile anunțau că lucrările au fost finalizate și că locatarii blocului nu trebuie să-și mai facă griji că le va ploua în casă.

Astăzi ei spun că au fost luați prin surprindere de ploaie.

Precizăm că 28 de familii au rămas fără locuinţe, iar alte zeci de apartamente au fost inundate, după ce un incendiu a izbucnit, la începutul lunii mai, la mansarda unui bloc din sectorul Botanica. Potrivit pompierilor, focul a pornit de la un scurtcircuit. Autorităţile au dat asigurări că mansarda va fi reconstruită, dar lucrările decurg anevoios.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

ploi , Chisinau , casa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1298 locuitori

Crăsnăşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Crăsnăşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1298 de oameni. Satul Crăsnăşeni a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.