Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 octombrie 2023, 11:00 Muzica clasica views 1452
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, la 78 de ani de la înfiinţare
31 octombrie 2023, 11:00 Muzica clasica views 1452

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, la 78 de ani de la înfiinţare

La 78 de ani de la înfiinţare, Universitatea de Stat "Alecu Russo" (USARB) din Bălți şi-a trecut în revistă reuşitele din domeniul academic naţional şi internaţional. Profesorii și studenții instituției de învățămînt superior au organizat un concert aniversar cu participarea unor tineri artişti talentați.

În cei 78 de ani de activitate, Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălți a instruit zeci de mii de specialiști în diverse domenii. Instituţia de învăţămînt superior are patru facultăți și este singura de acest fel din nordul Republicii Moldova.

„Îmi este foarte plăcut să activez în această instituție. Aici am învățat, iar din anul doi de studii am început deja să lucrez. Vin în fiecare zi cu plăcere. Am studenți nemaipomeniți cu care mă mîndresc și, evident, un colectiv minunat”, spune Ana Glebova, profesor, USARB, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Am încheiat evenimentele festive cu un dialog cultural realizat de Maria Șleahtițchi, care a adus scriitorii la discuție cu tinerii”, a menționat Natalia Gașițoi, rector, USARB.

Universitatea din Bălți a fost fondată în anul 1945 şi, după 14 ani, a primit numele poetului Alecu Russo.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

universitatea , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.