Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iulie 2015, 14:00 Muzica clasica views 10776
Scăldatul în bazinele acvatice din Bălţi a fost interzis
05 iulie 2015, 14:00 Muzica clasica views 10776

Scăldatul în bazinele acvatice din Bălţi a fost interzis

Medicii sanitari din Bălţi au avertizat locuitorii oraşului să se abţină de la scăldat în lacurile şi iazurile municipiului, deoarece situaţia epidemiologică în aceste bazine acvatice nu este favorabilă sănătăţii, comunică MOLDPRES.

Vasile Moraru, şef-adjunct al Centrului de Sănătate Publică din mun. Bălţi, a anunţat la începutul lunii iulie că rezultatele investigaţiilor de laborator asupra probelor de apă prelevate din principalele lacuri ale oraşului au arătat un înalt grad de poluare bacterială. Totodată, într-un iaz a fost depistat un vibrion similar celui de holeră. „În această perioadă sînt limitate resursele bazinelor acvatice de a se autosalubriza, fapt ce cauzează creşterea concentraţiei de microorganisme, iar temperatura înaltă a apei contribuie la sporirea considerabilă a microflorei", a menţionat Moraru, citat de esp.md.

Potrivit specialistului, scăldatul în lacurile din Bălţi poate provoca infecţii intestinale şi boli dermatologice. În acelaşi timp, solul din zona plajelor este inofensiv şi nu prezintă riscuri pentru sănătate.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Balti , lacuri , sanatate , interdicţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.