Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 iunie 2015, 15:48 Muzica clasica views 3932
Om de afaceri italian: Dacă aveam acest sol în Italia, puteam deveni bilionar
02 iunie 2015, 15:48 Muzica clasica views 3932

Om de afaceri italian: Dacă aveam acest sol în Italia, puteam deveni bilionar

Omul de afaceri Roberto Menici, împreună cu partenerul său moldovean, a construit în ultimii 22 de ani în nordul Republicii Moldova compania "Floribel", afacere de succes în cultivarea plantelor decorative.

"Arabia Saudită are petrol, iar Moldova are sol fertil. Nu există un sol mai fertil ca cel din Republica Moldova în toată lumea. Dacă aveam acest sol în Italia, puteam deveni bilionar. Moldova este locul ideal pentru a face business în agricultură și floricultură", spune Roberto.

Italianul are o plantație de 70 de hectare la periferia municipiului Bălți, îngrijită ca la carte, de care este foarte mândru. Investiția a fost semnificativă, dar așa cum spune el, eforturile au fost răscumpărate. Cele câteva sute de mii de dolari investite în primii patru ani în companie au devenit generatoare de profit.

Potrivit Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Republica Moldova, Roberto a cunoscut moldova încă în anii 1990, fiind primul italian care și-a dezvoltat un business aici, imediat după obținerea independenței.

Omul de afaceri mai notează că costul brațelor de muncă a fost un alt motiv care l-a făcut să-și dezvolte afacerea în Moldova.

De-a lungul anilor, italianul a adus sute de arbuști și plante decorative din Europa și chiar din SUA, care acum cresc pe plantațiile sale bogate din nordul Republicii Moldova.

Aproximativ 70% din producția „Floribel" este exportată, iar 30% se vinde pe piața internă.

Sursa: www.moldova.org

Cuvinte cheie:

agricultura , Moldova , business , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.