Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 aprilie 2015, 11:47 Sfaturi de garnisire a bucatelor views 12820
Hînceştiul - un itinerar turistic de perspectivă (VIDEO)
09 aprilie 2015, 11:47 Sfaturi de garnisire a bucatelor views 12820

Hînceştiul - un itinerar turistic de perspectivă (VIDEO)

În timp ce moldovenii preferă să viziteze obiectivele turistice din România, Turcia, Italia şi Emiratele Arabe, străinii manifestă interes pentru locurile de importanţă istorică din ţara noastră. Turiştii se arată interesaţi să viziteze Curtea Domnească din Lăpuşna, Conacul Manuc-Bey şi cetatea geto-dacică investigată de arheologi. Toate aceste obiective sunt incluse în itinerarul turistic al raionului Hânceşti, relatează Mesager.

Turiştii curioşi să afle istoria ţării noastre îl vor redescoperi la Hâncești pe mitropolitul Antonie Plămădeală, vor intra în beciurile vechi din Lăpuşna și vor resimţi atmosfera de la Curtea Domnească. O excursie prin satul Ciuciuleni îi va readuce într-un mediu rustic preferat de turiştii din ţările europene. Aici ei pot savura licoarea vinurilor, dar și să afle secretul gustului.

„N-o să găsiți nicăieri în republică butoi cu trei nivele din care o să puteți să serviți trei feluri de vin din el. Lângă Ciuciuleni au fost construite case de vacanță. La aceste pensiuni omul are posibilitatea să vâslească, să prindă pește, să coacă carne, poate să se odihnească la poale de codru, iar a doua zi poate ajunge pe jos la Mănăstirea Hâncu la sfânta slujbă", susține Tudor Plăcintă, specialist, Direcția Cultură și Turism, Hâncești.

„Ard de nerăbdare să cunosc aceste locuri. Cu siguranţă că îmi voi convinge și prietenii din Germania să vină să contempleze Moldova", afirmă Wilhelm Tholen, locuitor al orașului Loerrach, Germania.

Moldovenii recunosc că ştiu prea puţine despre obiectivele turistice din ţară.

Un nou itinerar turistic al raionului a fost lansat la o expoziţie internaţională, care a avut loc săptămâna trecută, la Chişinău. În 2014, raionul Hâncești a fost vizitat de peste zece mii de turiști.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Hînceşti , turism , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1681
Populația:
1592 locuitori

Meleşeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Meleşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Călărași și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1592 de oameni. Satul Meleșeni a fost menționat documentar în anul 1681.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.