Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 decembrie 2015, 15:20 Bucate din carne de pasăre views 10729
Raionul Criuleni. „Omul Anului 2015” (Foto)
25 decembrie 2015, 15:20 Bucate din carne de pasăre views 10729

Raionul Criuleni. „Omul Anului 2015” (Foto)

La 22 decembrie curent, în incinta Centrului Raional de Cultură şi Tineret „Grigore Sîrbu" din or. Criuleni, s-a desfăşurat ediţia a 14-ea a tradiţionalului eveniment anual de desemnare a laureaţilor Titlului „Omul Anului. Raionul Criuleni".

Acţiunea a fost organizată de către Preşedintele raionului, dl Iurie Andriuţa şi Consiliul raional Criuleni.

În prezenţa consilierilor raionali, conducătorilor şi reprezentanţilor structurilor executive ale Consiliului raional, serviciilor raionale desconcentrate, primarilor şi reprezentanţilor administraţiilor publice locale de nivelul I, conducătorilor instituţiilor preşcolare şi preuniversitare din raion, oaspeţilor de onare, invitaţi la eveniment, secretarul interimar al Consiliului raional dna Diana Rusu a dat citirii Dispoziția Preşedintelui raionului nr.223-AB din 18 decembrie 2015 „Cu privire la nominalizarea Omului Anului 2015".

Avînd în vedere performanţele de durată obţinute în domeniul de activitate profesat, utilitatea publică a acţiunilor de susţinere a dezvoltării economice, sociale, administrative, culturale, umanitare în raionul Criuleni, rezonanţa acestor acţiuni şi realizări în societatea civilă, cu Titlul Omul Anului 2015 Raionul Criuleni, cu înmînarea însemnului nominal special, au fost desemnate următoarele persoane din raionul Criuleni:

Dl LÎSENCO Serghei, fondator al AO Centrul de dezbateri Criuleni, pentru promovarea activă a politicilor de tineret în raionul Criuleni și aportul personal la atragerea și implementarea proiectului finanțat de PNUD întru procurarea utilajului necesar și instalarea peretelui alpinistic în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineri UNIT.

Dl AGATIEV Nicolae, medic, Instituția Medico-Sanitară Publică "Spitalul raional Criuleni", pentru fidelitatea profesiei, activitate prodigioasă și realizări în organizarea și desfășurarea procesului curative și promovarea medicine performante.

Dl ȚURCANU Boris, professor instrumente musicale aierofone, conducător artistic- dirijor fanfare "Stejăreii" și ansamblul de muzică și dans "Țărăncuța", s. Slobozia- Dușca, pentru merite deosebite în educația muzicală a copiilor, promovarea valorilor culturale autohtone la nivel local, national și internațional.

Dl GUZUN Victor, ex-ambasador al Republicii Moldova în Estonia, pentru merite deosebite în promovarea raionului Criuleni și a Republicii Moldova la nivel internațional.

Dna DUHLICHER Natalia, profesor de biologie, s. DubăsariiVechi, pentru merite deosebite pe care le-au obținut copiii la olimpiadele naționale, poziție activă în consolidarea însușitei elevilor și promovarea reformei școlare.

Dl PERCIULEAC Igor, conducătorul SRL MAIS, com. Bălăbănești, pentru dezvoltarea sectorului agricol, performanțe înalte în domeniul economic.

Dl CAIMACAN Vitalie, conducător, SRL Velfruct Prim, pentru management de performanță în domeniul agricol, promovarea și implementarea tehnologiilor avansate prin atragerea investițiilor în raion și crearea locurilor de muncă.

Dl PLĂMĂDEALĂ Ion, primar s. Izbiște, pentru muncă perseverentă și cu mare dăruire de sine în consolidarea comunității locale, accesarea și implementarea împreună a proiectelor de durată în dezvoltarea infrastructurii localității, aportul personal la edificare și amenajarea multiplelor obiective sociale.

Dl ONICĂ Vitalie, președintele AO Asociația de Fotbal Criuleni, pentru promovarea fotbalului în competițiile republican și internaționale, dezvoltarea și menținerea relațiilor între cluburi, școli sportive și asigurarea organizatorică a fotbalului în rîndurile copiilor, tinerilor din raion.

Manifestaţia a fost urmată de un concert, prezentat de colectivele artistice şi soliştii Centrului Raional de Cultură şi Tineret „Grigore Sîrbu".

Evenimentul a încheiat cu o recepţie oficială, oferită de către Preşedintele raionului pentru laureaţii Titlului Omul Anului 2015 şi invitaţii la festivitate.

Sursa: criuleni.md

Cuvinte cheie:

localitati , eveniment , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
602 locuitori

Donici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Donici, Camencea și Pocşeşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 602 oameni. Satul Donici a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.